skip to Main Content

Spår- & ledavgift

I sommar tar vi tacksamt emot alla bidrag på Swish 123 442 1442

Om du har dåligt sifferminne kan du trycka och hålla nere telefonnumret – då får du valet att kopiera och kan sedan klistra in numret när du har öppnat swish-appen.

En meter spång kostar 250 kr färdig på plats, inklusive utkörning av virke på vintern och all arbetskostnad. Och vi behöver lägga många meter spång eller ibland flis. Ditt bidrag ger oss möjlighet att förebygga skador på naturen och att försöka återställa redan skadad natur.

Genom att betala en slant kan du också bidra till grillplatser och vindskydd. Vårt mål är att kommande år kunna erbjuda bättre service, i form av dass på  strategiska platser, fler rastplatser, större tillgänglighet och tydligare skyltning.

Håll utkik här i månadsskiftet september/oktober – då släpper vi årskort till rabatterade priser.

Och – du kan få ännu mer rabatt genom att lägga lite av din tid på att hjälpa till att rusta lederna. Läs mer här.

Sträckan Undersåker–Stockholm

Ja, totalt preparerar och underhåller Södra Årefjällen skidspår- och vandringsleder motsvarande sträckan Undersåker–Stockholm.

När du betalar din spår- & ledavgift bidrar du till fina skidspår och bättre service.

Vi arbetar för att både skidspår och vandringsleder ska bli tillgängliga för fler. Då behövs till exempel bättre skyltning, dass som är tillgängliga och rastplatser där du kan äta matsäck, grilla eller bara vila benen och njuta av naturen.

Vårt mål är att kunna erbjuda skidspår och vandringsleder i världsklass.

Skidspår på sommaren och vandringsleder på vintern

I Södra Årefjällen jobbar vi med skidspåren på sommaren och vandringslederna på vintern. Det är inte så konstigt som det kanske låter. På sommaren röjer vi sly, sätter upp skyltar, bygger och renoverar broar längs skidspåren. Massor av arbete som egentligen aldrig syns. Vandringslederna behöver ofta förstärkas med spänger och flis. Allt sånt material måste köras ut med skoter på vintern, så att det finns på plats längs vandringslederna när snön har smält bort och vi kan arbeta på vandringslederna.

Allt det här är du nu med och bidrar till, genom spår- & ledavgiften.

Vid biljettkontroll räcker det att uppge mobilnummer eller namn.

Du kan köpa biljett åt någon annan. Uppge personens namn, mobilnummer och e-post vid köpet.

Back To Top